مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
هم‌اکنون 621 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

وقف مهدوی فرهنگی غنی و مغفول

وقف، میراثی ماندگار است ولی ضمن احترام و پاس داشت به تمام موقوفات جهان باید توجه داشت «وقف در راستای معارف مهدویت» جایگاه و رتبه ای والا دارد که تا کنون مورد غفلت بوده و شایسته است که تبدیل به فرهنگ شود و در ترویج آن تا حد امکان باید کوشش کرد.
وقف، میراثی ماندگار است ولی ضمن احترام و پاس داشت به تمام موقوفات جهان باید توجه داشت «وقف در راستای معارف مهدویت» جایگاه و رتبه ای والا دارد که تا کنون مورد غفلت بوده و شایسته است که تبدیل به فرهنگ شود و در ترویج آن تا حد امکان باید کوشش کرد.
«ترویج فرهنگ وقف مهدوی» گامی در جهت رشد و شکوفایی، توسعه و استقبال «وقف مهدوی» است که در نهایت منجر به شناخت مردم از جایگاه حجت خدا در عالم شده و برای ظهور و تشکیل حکومت عدل گستر جهان، زمینه های لازم را فراهم می سازد.
وقف مهدوی
وابتغِ فیما آتاکَ اللهُ الدارَ الآخرَه و لا تنس نصیبک من الدنیا و احسن کما احسن الله الیک.
(سوره قصص، آیه ۷۷)
«با آنچه خداوند به تو داده است ثواب آخرت را بجوی و بهره ات را از دنیا فراموش نکن و نیکی کن همانطور که خداوند به تو انعام داده است.»
در حقیقت یکی از وظایف منتظران، صله و خشش اموال به امام مهدی(عج) است.
( مکیال المکارم، ج۲، ص۳۵۷، وظیفه ۳۵)
«وقف مهدوی» از مصادیق بارز«باقیات الصالحات» است. وقف نمودن برای امام مهدی(عج) ثواب بیشتری از موقوفات دیگر دارد، زیرا او امام حی و حاضر است و هر شخصی نسبت به امام زمانش مسئولیت بیشتر و کار کردن برای او نیز طعم و لذت دیگری دارد. امام مهدی(عج) همه ما را می بیند و اعمال ما بر ایشان عرضه می گردد، وقتی شما از اموالتان مقداری را وقف گسترش فرهنگ مهدویت می نمایید، علاوه بر ثواب های دنیوی و اخروی دیگران را نیز با معارف مهدوی آشنا ساخته اید و مشوق دیگران در این رابطه می شوید و حرکت های دیگری نیز با وقف شما هم سو و هم جهت شکل می گیرد.
ضرورت وقف مهدوی
وقتی به کوهی نگاه میکنید، نخستین چیزی که خودنمایی می کند، قله آن کوه است و سپس دامنه و دشت و پوشش طبیعی جلب توجه می کند. این مساله درباره اسلام با مهدویت معنا پیدا می کند. در میان آموزه های اسلامی، معارف مهدویت در اوج قرار گرفته ، چرا که هدف و آرمان اسلام در آن نهفته است. وقتی از یک مسلمان درباره منتهای اعتقادش سوال شود؛ که اسلام چه سرنوشتی دارد؟ پاسخش در حکومت عدل امام مهدی(عج) خلاصه می شود.
مهدویت از یک سو شناخت دقیقی از آنچه هستیم( هویت) ارائه می کند و از سوی دیگر با گشودن هدف های عالی برای زندگی (آرمان) انسان را به رشد و تعالی سوق می دهد، آموزه ای با این اهمیت اساسا راهبردی است یعنی علاوه بر هدف هم راه و هم وسیله است. انسان را با توحید و از مسیر توحید به توحید می رساند، چرا از ثروتی که خدا به ما داده است برای آن خرج نکنیم؟ ما امام مهدی(عج) را با جان و دل پذیرفته ایم ولی از پذیرش آن، چنان شاد نیستیم و تا کنون حاضر نشده ایم که برای آن خرج کنیم. بیایید با با وقف مهدوی ثابت کنیم امام زمانمان را از همه کس و همه چیز بیشتر دوست داریم.
آثار وقف مهدوی
۱-تالیف قلوب مردم به امام مهدی(عج)
۲-آشنا نمودن مردم با فرهنگ مهدوی
۳- بسط و گسترش فرهنگ مهدوی
۴- تشویق دیگران به وقف مهدوی
هر کس در این دنیا عمل خیری انجام بدهد در دفتر الهی ثبت و درج شده و گم نمی شود، حتی اگر ذره ای بسیار کوچک باشد. نقل است: ثوبیه، کنیز ابولهب مژده تولد حضرت محمد(ص) را برایش آورد، او خوشحال شد و کنیز را آزاد کرد. بعد از مرگ ابولهب، شبی او را در عالم رویا دیدند، از وضع و حال او پرسیدند، ابولهب گفت: «وضعیت خوبی ندارم، در بیابان خشک و سوزان سرگردانم و از تشنگی رنج می برم. تنها امیدم به چند قطره آب است که گاهی از دو میان انگشتم می آید و این آب از خوشحالی ام بر تولد پیامبر(ص) و آزاد کردن ثوبیه است».
(کتاب طبقات ابن سعد، ترجمه دکتر مهدوی دامغانی، ج۱، ص۹۷)
او فقط همین کار شایسته را انجام داده و نیتش هم عالی نبوده است ولی این مقدار به او در عالم برزخ لطف می شود. اگر آینده نگر باشیم می دانیم هیچ یک از اموالمان را نمی توانیم همراه خود به عالم برزخ ببریم ولی با وقف برای امام زمان(عج) بهترین راه را برای انتقال ثروت انتخاب کرده ایم و می توانیم همواره در سایه سبز و روشن این عمل والا و پسندیده، فرش و چراغی برای زندگی آینده تهیه کنیم.
راهکارهایی در رابطه با چگونگی وقف مهدوی
برای مردم نیز راهکارهایی در رابطه با چگونگی وقف مهدوی وجود دارد که برخی موارد عبارت است از:
۱-خرید یا ساخت فضای مناسب جهت امور آموزشی، تبلیغی، پژوهشی و اداری بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)
۲- حمایت از دوره های آموزشی جهت اقشار مختلف در خصوص معارف مهدویت و نقد فرق انحرافی
۳- تبلیغ معارف مهدویت و مقابله علمی با فرق ضاله و عرفان های نوظهور بوسیله اعزام مبلغ، چاپ کتاب، بروشور، بنر و تولید نرم افزار
۴- تربیت مربیان متخصص معارف مهدویت
۵- حمایت از پژوهشگران عرصه مهدویت و نقد فرق انحرافی
۶- ایجاد کتابخانه های تخصصصی مهدویت
۷- ایجاد مهد کودک و پیش دبستانی مهدوی« مهدی یاوران کوچک»
ضمنا مهدی یاوران عزیزی که مایلند در این راستا همکاری کنند، می توانند به بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) واقع در حد فاصل میدان نبوت و پل شهدای روحانی جنب ستاد اقامه نماز مراجعه نمایند و در موقوفات و توسعه معارف مهدوی گام بردارند و در بازه زمانی مورد دلخواه از نزدیک در جریان فعالیت های بنیاد در امور موقوفه خود قرار بگیرند.
آخرین ویرایش
در 1395/12/21 13:45

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
34214148 026
میدان نبوت - بلوار ملا صدرا - جنب اموزشگاه رشد نو . شماره فکس:02634214147
پیامک
30001366